Ponudniki

VINSKA KLET METLIKA

VINSKA KLET METLIKA

Mogočna, pod zemljo zgrajena 108 metrov dolga klet prav posebnega tunelskega tipa vabi v svoje prostore vse ljubitelje pristnega žlahtnega belokranjskega vina. Z letno proizvodnjo okoli 750.000 litrov vina zadružna vinska klet pokriva celotno vinogradniško področje vinorodnega okoliša Bele krajine. V kleti se lahko pohvalijo tudi s prvim pridelanim ledenim vinom v bivši Jugoslaviji in prvim Rose vinom v Sloveniji.

VINSKA KLET PRUS

VINSKA KLET PRUS

Na Prusovi kmetiji dajejo velik poudarek kakovosti vina, zato se gospodar Jože lahko pohvali z nazivom Vinar leta Slovenije za leto 2009, 2010, 2011 in 2012. Prusovi pridelujejo vse kategorije vin: od penine do mirnih vin rednih trgatev pa tja do predikatov, kot so pozna trgatev, izbor, jagodni izbor, ledeno vino, suhi jagodni izbor in tudi posebnost, slamnato vino, vino iz sušenega grozdja. Vinska klet Prus je znana predvsem po predikatnih vinih, za katera so prejeli številne medalje in šampionska odličja na vinskih ocenjevanjih doma in v tujini.

VINA ŠTURM

VINA ŠTURM

Šturmovi s svojimi znamenitimi vini kraljujejo v neposredni bližini Vidošičev, kjer obdelujejo približno 8 hektarjev vinogradov. Le-ti se nahajajo na pobočjih pod cerkvijo sv. Ane, od koder se ponuja čudovit razgled na vinograde, hribčke in okoliške cerkvice. Družina Šturm ima 2 vinoteki, eno na metliškem gradu in drugo v nakupovalnem središču Qlandia v Novem mestu.

Ponujajo vam široko paleto različnih vin - belih, rdečih, mladostnih in zrelih, suhih in sladkih, mirnih in penečih, za vsakodnevno uživanje in za vaše najbolj svečane trenutke.

VINOGRADNIŠTVO DOLC

VINOGRADNIŠTVO DOLC

Vinogradniška in vinarska kmetija DOLC 1834 prihaja iz vasi Drašiči, blizu reke Kolpe in meje s Hrvaško. Hišna tradicija pridelovanja grozdja na 8ha in kletarjenja je že zelo dolga, o čemer priča tudi letnica nastanka vinske kleti, zidance. Njena posebnost je sigurno v gostoljubnosti, saj do danes njena vrata še niso bila zaklenjena, tako da bi popotnik moral iti žejen od Dolskih. Danes vam v svoji ponudbi vin ponudijo široko paleto kakovostnih, vrhunskih in predikatnih vin.

VINSKA KLET MALNARIČ

VINSKA KLET MALNARIČ

V objemu Semiške gore nad mestom Semič v Vavpči vasi vas pričakujejo na vinogradniški kmetiji Malnarič - Nampel s pestro ponudbo belokranjskih vin in sadja, ki bodo zadovoljile tudi najzahtevnejše. Nudijo vam kakovostna bela in rdeča vina, vrhunska buteljčna vina redne trgatve in predikatna vina. Organizirajo tudi degustacije za manjše in večje skupine do 70 oseb.

HIŠA VINA PEČARIČ

HIŠA VINA PEČARIČ

Med Gorjanci in Kolpo raste tudi 18.000 trt družine Pečarič iz Čuril. Raznolikost v vinogradu in spretnost v kleti omogočata, da pridelujejo tako mirna kot peneča vina, tako suha kot tudi predikatna vina. Z izbranimi besedami in pesmimi vas vpeljejo v vinsko zgodbo, da bi najrajši ostali še kakšen dan več. V urejenem prostoru do 60 oseb vam po želji pripravijo tudi prigrizek z domačimi suhimi mesninami, domačim sirom in pogačo.

METLIŠKA FOLKLORNA SKUPINA IVAN NAVRATIL

METLIŠKA FOLKLORNA SKUPINA IVAN NAVRATIL

Bela krajina je nadvse bogata z ljudskimi običaji, ki jih ohranjajo člani folklorne skupine. V njej plešejo, igrajo in pojejo mladi ljudje. Nastopajo na različnih festivalih v Sloveniji in tujini, kjer so prejeli kopico priznanj.

Eno najstarejših ljudskih izročil Bele krajine je kolo, ki ga ne najdemo nikjer drugod v Sloveniji. Metliško kolo so, kot piše domačin Ivan Navratil, nekoč deklice pele in igrale na velikonočni ponedeljek. Kolu se pridruži igra most, se nadaljuje v svatbeni igri rešetca ter zaključi v petelinjem boju in nošenju turna. Folklorno skupino spremljajo tamburaši.

DRUŠTVO VINOGRADNIKOV METLIKA

DRUŠTVO VINOGRADNIKOV METLIKA

Povsod, kjer je vinska trta zasajena, je oblikovala zemljo in njene ljudi, saj morajo ljudje, ki se ukvarjajo z njo, vlagati velike napore v dokazovanje kakovosti svojega pridelka. Razne razstave in sejmi vin so se začeli že konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja, kjer so pridelovalci ugotovili, da je v slogi moč, in tako je tedaj nastalo njihovo prvo združenje – društvo vinogradnikov. Društvo vinogradnikov Metlika trenutno šteje 245 članov. Osrednji in tudi največji dogodek, kjer je možno poskušati najbolje ocenjena vina ljubiteljskih pridelovalcev, kakor tudi vina vinarjev, katerim je to osnovna dejavnost, je Vinska vigred, katera se vsako leto odvija tretji vikend v maju.

GOSTIŠČE VESELIČ

GOSTIŠČE VESELIČ

Gostišče se ponaša z več desetletno tradicijo in stoji sredi vasi Podzemelj ob reki Kolpi. Razvajajo vas z domačimi in mednarodnimi jedmi: med tednom pripravljajo malice, v popoldanskih urah kosila, med vikendi posebna kosila, raznolike vikend ponudbe in ob predhodnem dogovoru vam spečejo jagenjčka ali odojka v krušni peči. Gostilna je primerna za praznovanje, obletnico, poroko ali organizirano potovanje, saj je v njej prostora za 100, na terasi pa za 60 ljudi z možnostjo prenočišča. Vzemite si čas in okusite pravo hrano na podeželju ob reki Kolpi!

KRČMA VIVODINA

KRČMA VIVODINA

Družinska kmetija Frlan ima dolgoletno tradicijo že od leta 1905. Krčma je priljubljeno postajališče izletnikov, planinarjev ter ljubiteljev dobre hrane in kapljice. V krčmi uporabljajo izključno sestavine, ki jih sami pridelajo, zato je gastronomska ponudba sezonska. Strežejo domačo in mednarodno hrano ter jagenjčka na žaru po 100 let starem receptu. Ob dobri hrani vam nudijo tudi vrhunsko sortno in izbrano vino. Lepo vabljeni v sproščujočo naravo in krepčilo v Krčmo Vivodina!

DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA METLIKA

DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA METLIKA

Društvo kmečkih žena je prostovoljno združenje na območju občine Metlika, ki skrbi za izobraževanje in popestritev življenja žena v okolju, kjer živijo. Članice skušajo ohranjati stare običaje in kulinariko domačega okolja in organizirajo razne delavnice. Njihov najbolj prepoznaven izdelek je zaščitena belokranjska pogača. Članice DKŽ Metlika imajo vsako leto čudovito delavnico peke pogač na prireditvi Vinska vigred, kjer tudi razstavljajo svoja peciva in druge dobrote.

TURISTIČNA KMETIJA BAHOR

TURISTIČNA KMETIJA BAHOR

Tančke gorice nam dajejo kvalitetna vina, katera pridelujemo na Kmetiji Bahor. Na 6,000 trtah pridelamo letno okoli 13.000 litrov kakovostnega vina. Pohvalimo se lahko s številnimi priznanji katere smo dosegli na številnih ocenjevanjih in pokušinah vin, na območju Bele krajine in drugje. Pohvalimo se lahko tudi z dvakratnim nazivom za Županjino vino ter nazivom Vinar martinovanja v Črnomlju.

Bela, rdeča, suha, polsuha ter polsladka vina, Vam nudimo na naši Turistično izletniški kmetiji, kjer ob degustaciji vin postrežemo tudi Belokranjsko pogačo.

Vabljeni na pokušino naših kakovostnih vin.

photo
photo
photo
photo
V času Vinske vigredi v Hiši dobrot Bele krajine: Razstava jedi HRANA IN VINO v organizaciji Društva kmečkih žena Metlika.
Petek, 20. maj
Sobota, 21. maj

večji sponzorji festivala