Nova kraljica metliške črnine je Melanie Miketič

Nova kraljica metliške črnine je Melanie Miketič

Tudi v letošnjem letu smo objavili natečaj za kraljico metliške črnine. Izbrali smo mlado in komunikativno dekle, ki ji bomo za obdobje enega leta dodelili poseben naziv in zanimivo nalogo. Kraljica metliške črnine bo simbolizirala kulturo vinogradništva in vinarstva, promovirala belokranjska vina in turizem Bele krajine. Kot prepoznaven znak bo za obdobje enega leta prejela krono, lento, plašč in sponzorski avto.

Nova kraljica metliške črnine, ki bo 18. maja 2018 okronana na svečani otvoritvi Vinske vigredi v Metliki, je Melanie Miketič. Rojena je leta 1995 in živi v Dolenjcih pri Adlešičih. Prihaja iz šestčlanske družine, ima še dve mlajši sestri in mlajšega brata. Prva štiri leta osnovne šole je hodila v Podružnično šolo Adlešiči, nato na Osnovno šolo Loka Črnomelj. Šolanje je nadaljevala na Srednji šoli Črnomelj, smer splošna gimnazija. Nato se je vpisala na Fakulteto za podjetništvo, na kateri je letos vpisala absolventski staž.

Rada potuje in spoznava nove kraje in ljudi, zato se je odločila tudi za študij v tujini. Preko Erazmus + je šla na izmenjavo za en semester na Dansko in opravila vse študijske obveznosti v angleščini. Od jezikov poleg angleščine govori in razumem še španščino in hrvaščino ter osnovno razume nemščino.

V svojem prostem času rada ustvarja nakit. Obiskovala je Glasbeno šolo Črnomelj, kjer je igrala klarinet. Njen najljubši šport je smučanje, ki ga je profesionalno trenirala sedem let. Udeleževala se je številnih tekmovanj ter prejela več priznanj in medalj. Melanie ob prostem času rada tudi pleza in hodi v hribe.

Je vestna, potrpežljiva in organizirana oseba. Ima odličen smisel za komunikacijo, ki ga je pridobila predvsem v stiku z otroki s posebnimi potrebami kot prostovoljka na OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj. Ves čas študija se izpopolnjuje z delom v svoji stroki, na področju marketinga in podjetništva. Doma imajo družinsko podjetje, kjer pridobiva nove izkušnje. Družina je povezana tudi z vinogradništvom, saj obdelujejo manjši vinograd s štiristo trtami.

23-letna Melanie Miketič se zaveda svojega poslanstva, ki je namenjeno kot kraljici metliške črnine. Z vsemi močmi se bo trudila na kar najboljši način predstavljati belokranjska vina, vinarje in prelepo Belo krajino.

Rudi Vlašič

nazaj
photo
photo
photo
photo
Največji vinski festival v Sloveniji bo letošnje, 39. leto, potekal nekoliko drugače. Dogodek se bo namesto na treh metliški trgih – Partizanskem trgu, Trgu svobode in Mestnem trgu – odvijal pri VAS, na način, zelo primeren trenutnim časom.
Petek, 21. maj

V sklopu otvoritvenega dne Vinske vigredi 2021 bomo ob 20. uri na Youtube kanalu Zavoda Metlika premierno predstavili degustacijski video, v katerem vas bodo vinarji, teh je natančneje 6, ki tvorijo mrežo ponudbe v Hiši dobrot Bele krajine in se ob enem vsako leto predstavljajo na metliškem tridnevnem festivalu, popeljali po svojih vinskih kleteh in vas razvajali ob odličnih belokranjskih kapljicah.
Paket 6 vin bo na voljo v spletni trgovini Hiše dobrot Bele krajine in v fizični trgovini na Mestnem trgu 7 v Metliki.

Sobota, 22. maj

Na dvorišču Metliškega gradu bo v soboto, 22. maja, potekala podelitev priznanj za najboljšo pogačo, svoja priznanja bodo prejeli šampioni Vinske vigredi, razglasili pa bomo tudi kraljico metliške črnine. Dogajanje ne bo javno, pač pa bo potek dogajanja na voljo na Youtube kanalu Zavoda Metlika, v zahvalo Foto kino kluba Fokus, ki bodo podelitev snemali in prispevek nato objavili.

Nedelja, 23. maj

V zadnjih nekaj mesecih smo organizatorji pripravljali prav posebno vsebino, namenjeno nedeljskemu večeru Vinske vigredi. V nedeljo bomo premierno predvajali dokumentarni kratki film o Vinski vigredi nekoč in danes.

Upamo, da vam bomo na tak način vsaj za trenutek približali dolgoletno tradicijo festivala in da bodo okoliščine, kot je dejal župan Občine Metlika, gospod Darko Zevnik, naslednje leto ugodnejše ter da se ob 40. obletnici festivala pozdravimo na katerem od metliških trgov s kozarcem v roki.

večji sponzorji festivala