Sprejem desete kraljice metliške črnine na njenem domu

Sprejem desete kraljice metliške črnine na njenem domu

Katarina Plut deseta kraljica metliške črnine je doma na Cerovcu v občini Semič. Njeni bližnji in vaščani so komaj čakali, da svojo kraljico po zaključku Vinske vigredi sprejmejo na domu, ki nosi domače ime Župenca. Tako se je na sprejemu, ki so ga pripravili domači ob izdatni pomoči vaščanov Krvavčjega Vrha in Cerovca, zbralo preko 300 obiskovalcev. Na pomoč so priskočili prav vsi, ki so jih domači poprosili, kar kaže na to, kako so krajani ponosni na svojo kraljico, ki prvič prihaja iz občine Semič.

Poseben pečat so sprejemu dali gasilci iz gasilskih društev GZ Semič, saj je Katarina članica kar treh gasilskih društev in aktivna ter uspešna tekmovalka v gasilskih ekipah. Pripravili so ji veličasten vodni slavolok ob prihodu domov. Najprej jo je doma pozdravila mama Olga, oče Anton in stari oče Stanko Plut. Sledili so nagovori Ivana Bukovca predsednika Društva vinogradikov Semič, županje Polone Kambič, direktorice občinske uprave občine Semič Mateje Kambič, predstavnikov gasilcev, predstavnikov sosednjih vasi in sosedov. Sprejem so popestrili člani plesne skupine Vrtičkarji iz Semiča, za hrano pa je poskrbel kuharski mojster Savo Mutić iz Kočevja. Veselo rajanje se je nadaljevalo pozno v noč.

Katarini so vsi po vrsti želeli uspešno zastopanje Bele krajine in belokranjskih vin, seveda predvsem metliške črnine, pri čemer so ji obljubili vso pomoč, ki bi jo pri tem utegnila rabiti. Upajmo, da se bodo želje izpolnile in da bomo tudi z njeno pomočjo pridobili pri prepoznavnosti belokranjskih znamenitosti, kulinaričnih dobrot in belokranjskih vin.

Avtor: Stane Plut

Več informacij: http://www.krvavcji-vrh.si/

nazaj
photo
photo
photo
photo
Čez dan poteka kulturni program z različnimi folklornimi in tamburaškimi skupinami, zbori,
godbo na pihala, domačimi rock in pop skupinami, z otroškim in športnim programom.
Nedelja je na vigredi družinski dan.
Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim,
ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.
Zvečer se na treh trgih zvrstijo različni znani glasbeniki zabavne,
pop in rock glasbe, ki poskrbijo za zabavo pozno v noč.

38. kolesarski izlet

iz Ljubljane v Metliko na praznovanje Vinske vigredi

Sobota, 16. maj 2020

večji sponzorji festivala