Natečaj za KRALJICO METLIŠKE ČRNINE

Natečaj za KRALJICO METLIŠKE ČRNINE

PRIREDITVENI ODBOR VINSKE VIGREDI 2018

razpisuje natečaj za

KRALJICO METLIŠKE ČRNINE


Približuje se 36. festival Vinska vigred in z njo izbor nove kraljice metliške črnine. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo in pozivamo Belokranjke samskega stanu, stare med 18. in 30. let, ki imajo vozniški izpit in znanje o vinarstvu ter vinogradništvu.

Katarina Plut, aktualna kraljica metliške črnine: "V času, ko sem nosila krono, sem po svojih najboljših močeh po vsej Sloveniji in tudi izven njenih meja predstavljala belokranjska vina in vinogradnike. Spoznala sem številne nove ljudi, pridobila nove izkušnje, kar mi bo nedvomno koristilo v nadaljnjem življenju. Ponosna sem na svoje poslanstvo in bilo mi je v veliko čast. Novi kraljici želim, da bi neizmerno uživala.

Prijavo, ki vsebuje ime in priimek, stalni naslov, rojstne podatke, podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo, pošljite na naslov Prireditveni odbor Vinske vigredi 2018, Trg svobode 4, 8330 Metlika ali na tdvigred.metlika@siol.net s pripisom »Za kraljico metliške črnine« do ponedeljka, 23. aprila 2018. Kandidatke bodo povabljene na razgovor s strokovno komisijo, najprimernejše dekle bo pa okronano za kraljico metliške črnine na Vinski vigredi v petek, 18. maja 2018, na svečani otvoritvi.

nazaj
photo
photo
photo
photo
V času Vinske vigredi v Hiši dobrot Bele krajine: Razstava jedi HRANA IN VINO v organizaciji Društva kmečkih žena Metlika.
Petek, 20. maj
Sobota, 21. maj

večji sponzorji festivala