VINSKA VIGRED JE ZNOVA OGRELA SRCA OBISKOVALCEV

VINSKA VIGRED JE ZNOVA OGRELA SRCA OBISKOVALCEV

Pretekli konec tedna, od 17. do 19. maja, je v osrčju starega mestnega jedra v Metliki potekala že 37. Vinska vigred. Gre za največji vinski festival v Sloveniji, ki je tudi tokrat upravičil svoj sloves.

Organizatorji so letos vedeli, kakšno bo vreme, zato so se nekoliko bali, kako bo z obiskom. Danes v Prireditvenemu odboru z veseljem ugotavljajo, da je tudi letošnja Vinska vigred uspela. Obisk je bil v primerjavi z lanskim nekoliko manjši. a kakor pravi pesem, Vreména bodo Kranjcem se zjasnile.

Prireditev je obiskalo več kot 16 tisoč ljudi. Pričakovali so jih sicer nekoliko več, a so glede na vremensko napoved, ki je obetala precej dežja, zadovoljni z obiskom. Po ocenah organizatorjev je po grlih obiskovalcev steklo več kot 10 tisoč litrov vina, spekli so okrog 500 belokranjskih pogač ter 230 jagenjčkov in odojkov.

Bogat je bil tudi kulturno zabavni program, saj je na treh odrih nastopilo kar 800 glasbenikov. V soboto je na prireditveni prostor iz Ljubljane pripeljalo 300 kolesarjev, v nedeljo se je 100 tekačev pomerilo v teku po Urbanovi poti, za predšolske otroke in njihove starše pa so pripravili Urbančkov tek.

Tudi letošnji obisk degustacijske kleti in kulinarične razstave Društva kmečkih žena je bil velik, kar pomeni, da obiskovalci te vsebine pričakujejo na Vinski vigredi. Kot po navadi, se je največ obiskovalcev na festivalu zbralo v večernih in nočnih urah, ko so za zabavo skrbele številne znane glasbene skupine.

Vinska Vigred ostaja prireditev, kjer se zberejo sorodniki, prijatelji in znanci ter ob dobri kulinariki in kapljici belokranjskega vina preživijo lepe trenutke. Že vrsto let potekala po ustaljenih tirnicah. Tako naj bi bilo tudi vnaprej, saj ne razmišljajo o preselitvi. V prireditvenem odboru so namreč trdno prepričani, da Vinska vigred sodi na tri trge v starem metliškem mestnem jedru.

TIC METLIKA

nazaj
V času Vinske vigredi v Hiši dobrot Bele krajine: Delavnica peke belokranjske pogače in kulinarična razstava v organizaciji Društva kmečkih žena Metlika.

večji sponzorji festivala

TPV Avto
IMP Pumps
TGH
BGP
Občina Metlika
CGP