Na Vinski vigredi bodo na voljo vrhunska vina

Na Vinski vigredi bodo na voljo vrhunska vina

Na letošnji Vinski vigredi, ki se bo tudi tokrat odvijala v metliškem starem mestnem jedru, bodo obiskovalci lahko poskusili samo najboljša vina. Od 18. do 20. maja bodo na voljo vina, ki so se uspela med najboljša prebiti na ocenjevanju, ki ga je Društvo vinogradnikov Metlika izvedlo 13. in 14. aprila v sejni sobi Bara Liber v Metliki.

Prvi dan so ocenjevali vzorce vin belokranjec PTP, metliška črnina PTP in bele zvrsti, naslednji dan pa vse ostale vzorce. Tri komisije s po petimi člani, ki so jim predsedovali Ivanka Badovinac, dr. Mojmir Wondra in dr. Franc Čuš, so ocenile 313 vzorcev večinoma belokranjskih vinarjev, nekaj vin pa je na ocenjevanje prispelo tudi iz Hrvaške in Italije. Tudi letos je bil vodja ocenjevanja Andrej Bajuk s KGZS Novo mesto.

Letos je najboljši belokranjec z oceno 17,13 pridelala Grajska klet Šturm, najboljšo metliško črnino z oceno 17,20 KZ Metlika, šampiona tekočega letnika, sivi pinot 2017 – ocena 18,33, pa je pridelala Družina Hozner iz Ručetne vasi. Šampion tujih vin je postal sauvignon suhi jagodni izbor 2015 – ocena 18,83, ki ga je pridelal Josip Rajaković, šampion predikatnih in posebnih vin, rumeni muškat 2005 – ledeno vino z oceno 19,73 pa je bil pridelan v Vinski kleti Prus.

Vsi člani komisije so tudi letos pohvalili organizacijo ocenjevanja, navdušeni pa so bili tudi nad lanskoletnim vinskim letnikom, ki bo nedvomno med najboljšimi v tem desetletju. Proglasitev šampionov bo v petek, 18. maja 2018 ob 20. uri na osrednjem odru na otvoritveni slovesnosti.

nazaj
photo
photo
photo
photo
Čez dan poteka kulturni program z različnimi folklornimi in tamburaškimi skupinami, zbori,
godbo na pihala, domačimi rock in pop skupinami, z otroškim in športnim programom.
Nedelja je na vigredi družinski dan.
Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim,
ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.
Zvečer se na treh trgih zvrstijo različni znani glasbeniki zabavne,
pop in rock glasbe, ki poskrbijo za zabavo pozno v noč.

38. kolesarski izlet

iz Ljubljane v Metliko na praznovanje Vinske vigredi

Sobota, 16. maj 2020

večji sponzorji festivala