Kraljica metliške črnine za leto 2023 je postala Nina Pečarič

Kraljica metliške črnine za leto 2023 je postala Nina Pečarič

Kraljica metliške črnine za leto 2023 je postala Nina Pečarič, študentka Biotehniške fakultete v Ljubljani, kjer zaključuje strokovni študijski program Kmetijstvo-agronomija in že načrtuje nadaljevanje šolanja na magistrski stopnji programa Hortikultura. 22-letna Nina izhaja iz vinogradniške družine Pečarič-Meginc, ki že več kot pet generacij obdeluje vinograde v Repici in prideluje odlična belokranjska vina. Nina Pečarič je tako v dela v vinogradu in vinski kleti vpeta že od malih nog, domača belokranjska vina pa promovira na različnih dogodkih. Da bi se približali ljubiteljem vin, imajo Pečaričevi v Kranju tudi izpostavo vinske kleti.

Kraljica metliške črnine predstavlja simbol belokranjskega vinogradništva in vinarstva, hkrati pa promovira tudi turizem Bele krajine ter belokranjska vina. Kot sommelierka prve stopnje bo poslanstvo zastopanja belokranjskih vin širom Slovenije zagotovo odlično opravljala. Na raznih vinskih in turističnih prireditvah pa bosta v tandemu s sestro Majo Pečarič, vinsko kraljico Slovenije, zagotovo dosegli še večjo prepoznavnost Bele krajine in njenih vrhunskih vin.

Tudi letošnjo Kraljico metliške črnine je izbrala strokovna komisija, ki jo je Nina še posebej prepričala s svojim res obsežnim poznavanjem vin in vinarstva, nov naslov pa ji prinaša krono, lento, plašč ter sponzorski avto podjetja TPV Avto. Krono bo prejela na otvoritvi letošnje Vinske vigredi v Beli krajini, 19. maja.

nazaj
V času Vinske vigredi v Hiši dobrot Bele krajine: Delavnica peke belokranjske pogače in kulinarična razstava Priprave na veliko noč v organizaciji Društva kmečkih žena Metlika.
Petek, 19. maj 2023
Sobota, 20. maj 2023
Nedelja, 21. maj 2023

večji sponzorji festivala

TPV Avto
IMP Pumps
TGH
BGP
Občina Metlika
CGP