VINSKA VIGRED JE ZNOVA OGRELA SRCA OBISKOVALCEV

VINSKA VIGRED JE ZNOVA OGRELA SRCA OBISKOVALCEV

Pretekli konec tedna, od 17. do 19. maja, je v osrčju starega mestnega jedra v Metliki potekala že 37. Vinska vigred. Gre za največji vinski festival v Sloveniji, ki je tudi tokrat upravičil svoj sloves.

Organizatorji so letos vedeli, kakšno bo vreme, zato so se nekoliko bali, kako bo z obiskom. Danes v Prireditvenemu odboru z veseljem ugotavljajo, da je tudi letošnja Vinska vigred uspela. Obisk je bil v primerjavi z lanskim nekoliko manjši. a kakor pravi pesem, Vreména bodo Kranjcem se zjasnile.

Prireditev je obiskalo več kot 16 tisoč ljudi. Pričakovali so jih sicer nekoliko več, a so glede na vremensko napoved, ki je obetala precej dežja, zadovoljni z obiskom. Po ocenah organizatorjev je po grlih obiskovalcev steklo več kot 10 tisoč litrov vina, spekli so okrog 500 belokranjskih pogač ter 230 jagenjčkov in odojkov.

Bogat je bil tudi kulturno zabavni program, saj je na treh odrih nastopilo kar 800 glasbenikov. V soboto je na prireditveni prostor iz Ljubljane pripeljalo 300 kolesarjev, v nedeljo se je 100 tekačev pomerilo v teku po Urbanovi poti, za predšolske otroke in njihove starše pa so pripravili Urbančkov tek.

Tudi letošnji obisk degustacijske kleti in kulinarične razstave Društva kmečkih žena je bil velik, kar pomeni, da obiskovalci te vsebine pričakujejo na Vinski vigredi. Kot po navadi, se je največ obiskovalcev na festivalu zbralo v večernih in nočnih urah, ko so za zabavo skrbele številne znane glasbene skupine.

Vinska Vigred ostaja prireditev, kjer se zberejo sorodniki, prijatelji in znanci ter ob dobri kulinariki in kapljici belokranjskega vina preživijo lepe trenutke. Že vrsto let potekala po ustaljenih tirnicah. Tako naj bi bilo tudi vnaprej, saj ne razmišljajo o preselitvi. V prireditvenem odboru so namreč trdno prepričani, da Vinska vigred sodi na tri trge v starem metliškem mestnem jedru.

TIC METLIKA

nazaj

Rezultati letošnjega ocenjevanja vin

V okviru 37. Vinske vigredi je v petek, 12. aprila in v soboto, 13. aprila v predavalnici Bara Liber v Metliki potekalo strokovno ocenjevanje zbranih vin. 314 vzorcev je prišlo iz Bele krajine, Italije in sosednje Hrvaške

Rezultati letošnjega ocenjevanja belokranjskih pogač

V veliko veselje nam je, da se je pred leti vodstvo Otroškega vrtca Metlika odločilo in prevzelo certifikat za belokranjsko pogačo.

Slavnostna otvoritev

Podelitev in izbor kraljice metliške črnine bo v petek, 17. maja ob 20:30

photo
photo
photo
photo
Čez dan poteka kulturni program z različnimi folklornimi in tamburaškimi skupinami, zbori,
godbo na pihala, domačimi rock in pop skupinami, z otroškim in športnim programom.
Nedelja je na vigredi družinski dan.
Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim,
ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.
Zvečer se na treh trgih zvrstijo različni znani glasbeniki zabavne,
pop in rock glasbe, ki poskrbijo za zabavo pozno v noč.
  • GRUPA MAGAZIN
  • NUŠA DERENDA
  • KINGSTON
  • REBEKA DREMELJ
  • HELP! A BEATLES TRIBUTE
  • GAŠPERJI
  • TAMBURAŠKI SASTAV KAS
  • VODOMCI
  • DEŽUR
  • KONTRABANT

37. kolesarski izlet

iz Ljubljane v Metliko na praznovanje Vinske vigredi

Sobota, 18. maj 2019

Prijave so odprte na: kkmetliskacrnina.si

večji sponzorji festivala